Nuorimmaisen kanssa lähdettiin puoliltapäivin syntymäseudulleni/lapsuuteni kotipitäjään (=Teuva) mummille synttärilahjaa ja kakkua viemään. Tänään myös juuri siksi että Teuvalla oli taasen sauna-ajot eli siirrettävien saunojen kokoontumisajot. Tilaisuus alkoi klo. 12.00 ja päättyy 24.00. Siirrettävät saunat ovat lämmitettyjä ja yleisö saa niitä testailla. Sää oli sateinen mutta se ei paljon tahtia haitannut. Nuorimmainen ja serkkuni lapsukainen vaihtoivat heti paikanpäällä uikkarit ja lähtivät saunoja testaamaan, välillä Parran lampeen uimaan/viilentymään ja kivaa oli. Saunoja löytyi montaa sorttia eikä yhtään samanlaista mm. puhelinkoppiin rakennettu sauna, laivasauna (veneeseen rakennettu), laituri sauna jonne pääsi vain veden kautta menemällä, autoihin tehtyjä saunoja, jäätelövaunuun tehty sauna, asuntovaunuun tehty sauna, latosauna jne.
Ohjelmaa paikan päällä oli paljon muutakin kuten esim. Norinkylän joutsenien (isoja raavaita miehiä) hauska balettiesitys x 2, kilpailuja; vihdan heittoa, veden kantoa, kolmiottelu (veden heitto, vihdan heitto ja kiukaan veto), paras sauna-asu kilpailu, paras vihta kilpailu ym. Isän puolen serkkuja oli paikalla useampikin, joten reissu meni samalla sukutapaamisestakin ja vastaan tuli paljon muitakin tuttuja joita oli kiva tavata. Mukava nähdä miten koko pitäjä tuntui puhaltaneen yhteen hiileen jutun järjestelyn kanssa ja porukka joka ei ollut töissä paikan päällä tuli paikalle vesisateesta huolimati ja meininki oli mukava. Maalaiskunnan hienoa yhteishenkeä, jota kaupunkiseudulla ei ole.
Kotiuduttiin vasta 19.00 ja nyt on käyty omassa paikallaan olevassa saunassa, ihan valmiina unten maille. Ensi kesänä uudelleen jos vain moiset kokoontumisajot taasen järkätään. Kiitos Teuvalaasille mahtavasta tapahtumasta.