Hiirosen emännältä sain tällääsen meemin ja otin vastaan haasteen: :

- ot lähelles kirja tai lehti

- sulje silmäs

- haparoi sanoi kohti

- tökkää sormi tai kynä satunnaise sivun satunnaise sanan kohral

- mihi bongaamas sana ajatukses viä?

- kerro se plokissas

- haast leikkihi mukkaa niim mont ku tahrot


sana oli "yrityksen" (Koko lause: "Yrityksen sisäiseen onganisointiin, tavoitteiden asettamiseen ja henkilökunnan keskinäiseen työnjakoon on kiinnitetty huomiota"). Lehtinen josta sanan nappasin on Suomen Yrittäjöopiston asiakaslehti.


No mitä tulee sanasta mieleen:
- Ilman yrityksiä ja yrittäjyyttä ei taitaisi tulla mitään. Meillä kuluttajilla ei olisi moista kirjoa hankkia erilaisia hyödykkeitä  jos maassamme ei olisi moista suurta määrää yrityksiä mitä nyt on. Työttömyys kukoistaisi vielä enemmän kuin nyt kun ei olisi työpaikkoja.
- Omassa perheessä "yritys" tuo mieleen että olen yksinhuoltaja kun yritys vie yrittäjän (=mieheni) ajan, väliin niin että vuorokaudessa ei tunnit piisaa. Mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia ei perheen kesken tehdä. Yrityksessä on paiskittava hommia silloin kun niitä on.Pitää kyllä olla tietyllä lailla "työhullu" kun perustaa yrityksen, yrittäjän ammatissa ei pääse helpolla. Onneksi saan olla vieraalla töissä, hih. Kunnon lomat joiden ajankohta ei vaihdu edellisenä päivänä, valmiiksi järkätyt tyky-jutut, ei velkaa työpaikan vuoksi yms. kivaa.......
- Täälä pohojammaalla ollahan ahkeria yrittämähän. Sen toristaa mm. yritysten suuri määrä, samoon kun maatalous (jota on palio tällä suunnalla) ja joka on yrittämistä siinä mihinä muukin yrittäjyys. Onhan meillä Kauhavalla myös laadukas yrittäjyyden opinahjo Yrittäjäopisto mihinä saa "yritys-koulutusta" niin etänä kuin päiväkoulunakin.

Apua, järki ei luista enää tähän aikaan ehtoosta. Mitää muuta järkevää ei tuu sanasta mieleen vaikka varmaan paljonkin moisesta sanasta vois irrottaa.

Kaikille tämä meemi haasteeksi, jotka täällä käyvät kurkkimassa.